O ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Κλείνοντας αυτή την ενημέρωση αποδέχεστε την χρήση των cookies.

LUCANUS JIGS 150g

LUCANUS JIGS 150g

 Η Shimano για μια ακόμη φορά κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να εισάγει καινοτόμες ιδέες και λύσεις που μπορούν να αλλάξουν αποτελεσματικά τις μέχρι τώρα ψαρευτικές εμπειρίες των απανταχού ερασιτεχνών ψαράδων.

Με την εισαγωγή μιας νέας τεχνικής ψαρέματος που αποκαλείται ψάρεμα Lucanus μπορεί να σας προσφέρει χαρά και επιτυχίες στα ψαρέματά σας. Δύο χρόνια τώρα το νέο σύστημα περιστρέφεται γύρω από ένα νέου τύπου jig που φέρνει μια νέα επανάσταση στο χώρο του jigging. Εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία των παλαιοτέρων ψαράδων και των μεθόδων τους υιοθέτησε τις τεχνικές τους, τις εξέλιξε και δημιούργησε το lucanus jig. Αρχικά απευθύνθηκε στα αμερικάνικα ύδατα, αλλά οι επιτυχίες των Αμερικανών ψαράδων έγιναν γρήγορα γνωστές και δημιούργησαν την ζήτηση και στις υπόλοιπες χώρες. Έτσι λοιπόν ήρθαν κι στην χώρα μας χάρις στην εδώ αντιπροσωπεία η οποία μας εξόπλισε με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δοκιμάσουμε την νέα αυτή τεχνική και στα δικά μας νερά και να σας μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας. Ας δούμε όμως ένα  ένα τα μέρη που αποτελούν την νέα τεχνική
Lucanus jig.


Τα νέα jig προσομοιάζουν με ένα μικροσκοπικό καλαμάρι ή σουπιά που έχει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή πλεύση. (το ίδιο το τεχνητό ονομάζεται έτσι γιατί μοιάζει πιθανόν το σκαθάρι lucanus που με τις δαγκάνες του βοηθάει στον κατακερματισμό των σάπιων κορμών των δέντρων, εμπλουτίζοντας το έδαφος με οργανικές ουσίες.) Τα τεχνητά Lucanus είναι εκπληκτικά βαριά για το μέγεθός τους και αποτελούνται από ένα νέο κράμα μόλυβδου. Το σώμα τους είναι συμπαγές, όμως υδροδυναμικό και μοιάζει με την μορφή ενός μικρού καλαμαριού ή σουπιάς όπως προαναφέραμε. Τα ογκώδη μάτια τους μας θυμίζουν την λάμψη των καλαμαριών στο σκοτάδι. 
Το σώμα του lucanus είναι χρωματισμένο με ένα παχύ στρώμα χρώματος και οι λεπτομέρειες φαίνονται φανταστικές, ενώ αντέχουν στην σκληρή χρήση και στα χτυπήματα στα βράχια του βυθού χωρίς να φθείρονται. Το ίδιο πράγμα μπορεί να πει κανείς και για τις φούστες πυριτίου που επιμηκύνονται με άνεση και φωσφορίζουν στο σκοτάδι και σε συνδυασμό με τα δύο μακρύτερα πλοκάμια δίνουν ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σύνολο. Τα lucanus έρχονται οπλισμένα με ενισχυμένα αγκίστρια και νήματα που μπορούν να αντέξουν με άνεση κάθε απότομο χτύπημα των μεγάλων ψαριών και καμουφλάρονται σωστά μέσα στην φούστα του τεχνητού. Παρατηρώντας κανείς το lucanus θα δει πως τα αγκίστρια είναι σχετικά μικρά. Αυτό έγινε με σκοπό τα ψάρια να αγκιστρώνονται μόνα τους. Αν τώρα κάποιος θέλει να τροποποιήσει το σύστημα των αγκιστριών αυτό φυσικά δεν είναι απαγορευτικό αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μας μας δείχνει ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τέτοιες παρεμβάσεις. Τα lucanus jigσχεδιάσθηκαν με στόχο τα  πετρόψαρα, αλλά οι δοκιμές μας μας έχουν δείξει ότι έχουν μεγάλη επιτυχία και σε άλλα είδη ψαριών όπως είναι τα λυθρίνια, τα φαγκριά, οι συναγρίδες, τα σκαθάρια κ.λ.π. Είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά ακόμη και τις κρύες εποχές που τα ψάρια δεν είναι τόσο δραστήρια. Το lucanus μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνο του σε μια πιο αθλητική αλιεία, είτε σε συνδυασμό με ένα δεύτερο βαρύτερο lucanus jig. Αυτή η διπλή χρήση μας δίνει την δυνατότητα να κατεβούμε γρηγορότερα σε μεγαλύτερα βάθη και να υπερνικήσουμε τα δυνατά ρεύματα. Τα δύο lucanus jig δίνουν ένα ακόμη πιο δελεαστικό δόλωμα, προκαλώντας πιο εύκολα την επιθετικότητα των ψαριών.

*Διαθεσιμες ανταλλακτικες τρεσες και αγκιστρια!
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΒΑΡΟΣ 150gr
  • Κατασκευαστής: SHIMANO
  • Κωδικός Προϊόντος: JLC150
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 17,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 13,71€

Διαθέσιμες Επιλογές

Loading...